Va recomandam aceasta apetisanta reteta de Perisoare de pui in sos.
Ingrediente Perisoare de pui in sos
700 g carne tocata de pui
1 ou
1 ceasca orez
sare
piper
cimbru
busuioc
sos
2 cepe
1/2 capatana usturoi
1 ceasca bulion
1 ceasca suc de rosii
1 ceasca apa in care au fiert perisoarele
2 foi de dafin
sare
piper
50 ml vin
Mod de preparare Perisoare de pui in sos
Perisoarele: intr-un bol amestecam carnea cu oul, orezul spalat si scurs bine de apa. Adaugam cimbru, busuioc, sare si piper dupa gust si omogenizam bine.
Punem apa cu sare si o foaie de dafin la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele (care le-am facut dinainte). Lasam sa fiarba la foc mediu pana se ridica la suprafata.
Sosul – tocam ceapa si usturoiul marunt si punem la calit in putin unt topit.Dupa adaugam bulionul, sucul de rosii, apa, foaia de dafin.Condimentam cu sare si piper dupa gust lasam sa fiarba
Intr-o tava unsa cu ulei adaugam perisoarele si deasupra sosul si dam la cuptor cca 30 min. Cand a mai scazut sosul adaugam vinul si lasam sa fiarba pana mai scade si se ingroasa sosul
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de EstudioWebDoce de la Pixabay