Ultimele

Iepure la cuptor, cu sos de smântână, ca-n dulcea Bucovină

Retetele tale » Iepure la cuptor, cu sos de smântână, ca-n dulcea Bucovină

Dacă e sărbătoare – cum e azi – și dacă vrei să ai pe masă ceva de să-ți lingi degetele (vorba românului gurmand), atunci e musai să pleci la vânătoare de retete romanesti. Și unde altundeva dacă nu prin satele românești, cele atât de bine păstrătoare de tradiții…

În Bucovina, smântâna – bat-o vina! – e cea dintâi în toate. Și-n bucate! Sau, mă rog, în bucate vine mai la urmă, când toate-s așezate, să-i dea catifelare, aromă, gust, savoare, parfum de sărbătoare. În sosul de smântână îmbăiat. în Bucovina, eu un iepure-am aflat.

Pentru acest preparat vom folosi spinarea și picioarele – cele de dinapoi – ale unui iepure frăgezit și bine marinat. Se împănează carnea  cu bucăți de slană afumată. Se-așează într-o tavă cu grăsime și cu puțină apă.

 

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Data articol: octombrie 30, 2017