Ultimele

Gulas a la Jamie Oliver

Retetele tale » Gulas a la Jamie Oliver
Gulas a la Jamie Oliver

Iata o noua reteta trimisa de Danielapatty: Gulas a la Jamie Oliver.

 

Ingrediente Gulas a la Jamie Oliver


500 g gulas de strut;

250 g ceapă;
2 căţei de usturoi;
1 ardel rosu;
o mana de ciuperci brune;
o mana de buchetele de conopida;
2 roşii;
crenguţe de maghiran proaspăt;
ulei de măsline;
1 lingură de boia;
1 ½ litri supă de oase de vita;
½ lingură seminţe de chimen;
oţet din vin;
1 lingură pastă de tomate;
200 g cartofi;
sare;
piper;
patrunjel verde;
smântână(opţional);

 

 

Mod de preparare Gulas a la Jamie Oliver


Se curata si se toaca ceapa si usturoiul, iar ardeiul gras se taie în cubuleţe. Se toaca roşiile, apoi se aleg frunzele de maghiran si se toaca.
Intr-o cratiţă mare se toarna ulei şi se soteaza puţin ceapa, usturoiul şi ardeiul gras, până se înmoaie, dupa care se adauga carnea de strut şi se continua fierberea până când se rumeneşte, iar legumele sunt bine fierte.
Se pune boiaua şi se fierbe încă 2 minute, apoi se toarna 200 ml de supă de vită. Se lasa să dea în clocot, apoi se fierbe totul până când compoziţia îşi reduce volumul la jumătate.Se adauga maghiranul, chimenul, un strop de oţet, roşiile, pasta de tomate şi se condimenteaza bine cu sare şi piper, după gust.
Se toarna suficientă supă pentru a acoperi ingredientele şi se fierbe la foc mic până când carnea şi legumele sunt moi.
Cubuleţele de cartofii, buchetelele de conopida si ciupercile brune taiate se adauga în mâncare, plus restul de supă de vită si se fierbe la foc mic până când se fierb cartofii.
La final se presara mult patrunjel proaspat tocat si optional se poate servi cu smantana.
Pofta buna!

 

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: aprilie 15, 2021