<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Feluri cu carne, Miel

Friptura de miel cu vin

14 aprilie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente: pulpa de miel, 250 g vin alb sec, condiment friptura de miel, o legatura de usturoi verde, 50 ml ulei de masline, o capatana mica de usturoi, 2 foi de dafin, cateva cuisoare, un praf de piper macinat, un praf de sare, daca mai este necesar.


Preparare:
Pulpa de miel (eu am facut doua pulpe, una de spate si cea de fata) se spala bine, se curata de pielita spumoasa, apoi se taie in bucati potrivite, fara a se desprinde de os in partea de jos, se unge cu putin ulei de masline, cu condimentele de friptura, apoi se inteapa muschiul din loc in loc cu un cutit si impanam carnea cu catei de usturoi (taiati in doua, pe lung), se infig cateva cuisoare, apoi se aseaza intr-o tavita stransa in care am pus o lingura de ulei de masline. Se stropeste cu vinul alb, foile de dafin, se mai presara piper si se da la rece, la marinat, cateva ore, de seara pana a doua zi. Se da friptura la cuptor, la foc potrivit, sa se rumeneasca frumos, udand din cand in cand cu zeama din tavita, pana se inmoaie carnea. Cand friptura este aproape gata, presaram deasupra si pe langa ea usturoi verde taiat marunt. Se serveste fierbinte alaturi de diferite garnituri sau simpla cu ceva acritura.
Pofta buna!

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. claudia79 spune:

    IMI PLACE FRIPTURA DE MIEL AM FACUT SI EU

  2. asminasmin spune:

    buna reteta

  3. asminasmin spune:

    frumoasa poza

  4. claudia79 spune:

    maninc de paste este savuroasa

Comenteaza