<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Ciorbe, supe, borsuri

Supa de gaina cu taitei de casa

26 ianuarie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente:

o gaina de tara , zarzavat (morcovi, o ceapa), sare dupa gust, o legatura patrunjel,

 

Prepararea:

Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cand clocoteste supa, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe de piper). Se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit. Carnea de gaina de tara fierbe in 2 – 2,5 ore. In timp ce se fierbe supa, se pregatesc taiteii. Din faina se face o gramajoara cu o gropita in mijloc in care se sparg doua oua si se adauga putina sare. Se amesteca bine, framintind pana se obtine un aluat compact. Se lasa sa stea 20-30 de minte. Cu sucitorul se intinde din aluat o foaie subtire de 1-2 mm. Se lasa foaia timp de 10-15 minute sa se usuce, apoi se ruleaza si se taie in fasii cat mai fine cu putinta care, apoi se rasfira pentru a se usca. In supa strecurata si care clocoteste se pun taiteii; se lasa sa fiarba 12-15 minute. Pasarea fiarta se poate servi alaturi, gustul ei fiind unul foarte bun. 

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (5)

  1. claudia79 spune:

    arata super bine

  2. claudia79 spune:

    arata minunat

  3. mamicadepuiut spune:

    ciorba de care facea bunica ,ce dor mi-e

  4. claudia79 spune:

    arata super supa ta o sa fac de craciun

  5. alexandra4 spune:

    Soacra mea face astfel de retete,si ii este excelent

Comenteaza