Iata o delicioasa reteta de Supa a la grec de oua.
INGREDIENTE Supa a la grec de oua
3 l supa de carne (de pui am pus eu)
6 oua
70 g orez
1/2 foaie dafin
5-6 boabe piper negru
1 galbenus
100 ml smantana
zeama de la o lamaie
tarhon
sare
MOD de PREPARARE Supa a la grec de oua
Ca de obicei eu am la congelator 2-3 l de supa de carne, asa ca si acum am scos-o sa o dezghet si am pus-o la fiert.
Daca nu aveti, nici o problema, supa se face usor si stiti cum.
Adaugam la supa foaia de dafin si boabele de piper, lasam sa dea in clocot.
Orezul il spalam in mai multe ape apoi il punem in supa ce fierbe.Cand orezul este fiert, adaugam rand pe rind fiecare ou( le-am spart separat in cate un bol) si apoi le rasturnam in supa.
Dupa doua minute stingem focul sub supa , ouale se vor mai fierbe in supa si vom avea un galbenus cleios, asa cum cere supa.
Galbenusul impreuna cu smantana si tarhonul le amestecam intr-un bol, adaugand si 1-2 polonice de supa fierbinte. Compozitia rezultata o amestecam cu zeama de la o lamaie sau doua, depinde de gustul fiecareia, apoi o rasturnam in supa.
Am taiat si cateva felii de gogosar in cubulete mici si le-am pus in supa , pentru aspect.
Supa noastra este gata si o putem servi. Daca nu va place tarhonul, puteti folosi partunjel verde deasupra.
Pofta mare sa aveti si nu uitati sa serviti supa alaturi de ardei iute !
Incearca si aceasta reteta video