Ultimele

Supa de pui cu taitei, parmezan ras, unt si crutoane

Retetele tale » Supa de pui cu taitei, parmezan ras, unt si crutoane
supa de taitei cu crutoane - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - garlic-3942684_1920

Dragii mei, pe timp de iarna mereu o supa calda e mai mult decat binevenita. Reteta  pe care v-o propun astazi e asa de gustoasa, incat n-o sa va mai puteti opri din mancat: Supa de pui cu taitei, parmezan ras, unt si crutoane.

 

Ingrediente Supa de pui cu taitei, parmezan ras, unt si crutoane

Iata de ce anume aveti nevoie: 1 pui de aproximativ 1 kg, 6 morcovi, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina de pastarnac, 3-4 cepe medii romanesti, unt, parmezan intalienesc proaspat ras, patrunjel verde, sare, piper, crutoane facute in casa, taitei cu ou.

 

Mod de preparare Supa de pui cu taitei, parmezan ras, unt si crutoane

Puneti la fiert, intr-o oala mare, puiul cu absolut toate radacinoasele curatate de coaja si lasate intregi. Nu uitati, cand incepe sa fiarba, sa-i luati, din cand in cand, spuma, astfel ca supa noastra sa ramana limpede precum cristalul.

Cand toate cele sunt fierte bine de tot, scoteti-le cu o strecuratoare: un morcov zdrobiti-l cu furculita si aruncati-l la loc, in supa. Adaugati sare si piper dupa gust si puneti taiteii. Apoi adaugati patrunjel verde, proaspat tocat si mai dati intr-un clocot. Cand asezati supa in boluri, puneti-i fasii de carne fiarta, iar deasupra, o lingura de parmesan ras, o nuca de unt si o mana de crutoane. Nici nu va mai tin de vorba, va propun sa mergeti, degraba, sa faceti supa si sa va bucarati de gustul ei minunat!

 

Spor la gatit si pofte nebanuite va doresc!

 

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Iva Balk de la Pixabay

Data articol: martie 10, 2022