<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Ciorbe, supe, borsuri

Ciorba de pui a la grec

25 ianuarie 2011, , Vizualizări:

O ciorba hranitoare si delicioasa, un gust fin si in acelasi timp rafinat.

Ingrediente un piept de pui, 2,5 I apa, 1-2 morcovi, telina, albitura, 1-2  ceape, 350 g smantana, 3 oua, o cescuta de ulei, bors/zeama de lamaie/otet, patrunjel, marar, sare.

Mod de preparare: Zarzavaturile se curata, se spala, se taie cuburi si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare, se adauga zarzavatul inabusit si pieptul de pui. Dupa ce a fiert, pieptul se scoate, se dezoseaza si se taie carnea cuburi si dupa se adauga in ciorba. Se pregateste sosul pentru dres din galbenusurile batute bine, smantana frecata si cu adaos de zeama de la ciorba. Se amesteca bine compozitia si se adauga in vasul cu ciorba, continuindu-se inca 5 minute fierberea. Se potriveste gustul cu sare si bors (eu asa prefer, dar puteti pune si zeama de lamaie/otet) . Se serveste cu verdeata taiata marunt.

Pofta buna!

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. mamicadepuiut spune:

    am mancat la mare si nu stiam exact cum se face,acum am reteta si……….la treaba

  2. claudia79 spune:

    stiam reteta cu suc de lamiie a ta arata foarte bine felicitarii

  3. ANDREIA spune:

    Stiam ca timpul de fierbere este diferit,asa ca intai se fierbe carnea jumatate din timp dupa ce sa spumat,se scoate pt.dezosare,apoi se pun legumele,carnea si se continua fierberea.E preferata copiilor mei.

  4. felicia spune:

    eu nu mai fierb niciodata ciorba dupa ce pun galbenusurile sau smantana,,se adauga la urma si sting focul !

Comenteaza