Ultimele

Tortulet acrisor cu gris si blat de bezea

Retetele tale » Tortulet acrisor cu gris si blat de bezea

Anisoara 67 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Tortulet acrisor cu gris si blat de bezea.

Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!

 

 

Ingrediente Tortulet acrisor cu gris si blat de bezea

(forma de tort cu diametrul de 22 cm)
2 blaturi din cate;90 g gris(6 lg),100 g zahar(5lg),125 ml apa,50 ml ulei50 g ciocolata amaruie,50 g faina(3 lg rase),1 lingurita praf de copt,esenta
blatul din bezea;2 albusuri,150 g zahar,1 lingurita amidon,1 lingurita otet,esenta vanilie,un praf de sare
crema;1/2 cana de lapte,1/2 cana de zahar, 3 linguri de faina de gris(se dau 3 linguri de gris la rasnita de cafea),coaja rasa si suc de la jumatate de lamaie,150 g unt
decor;o mana de capsuni,ciocolata topita

 

 
Mod de preparare Tortulet acrisor cu gris si blat de bezea
Se prepara 2 blaturi astfel;se amesteca grisul cu apa si zaharul si se lasa 2 ore sa se umfle grisul.Eu am copt 2 blaturi odata avand 2 forme egale .Dupa 2 ore se mixeaza cu uleiul,se adauga ciocolata topita la bain marin ,esenta si se incorporeaza la sfarsit faina amestecata cu lingurita de praf de copt.Se aseaza foaie pentru copt in forma se toarna aluatul si se da la co[t,5 minute la foc iute apoi se mai lasa cca 25 minute la foc potrivit.Se scoate din forma,se lasa sa se racoreasca un pic si dezlipim hartia cat este cald pentru ca blatul rece devine foarte sfaramicios.
Se prepara blatul din bezea astfel;se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se ingroasa.Adaugam otetul si esenta si la sfarsit amidonlu.Se coace in aceiasi forma de tort ,pe hartie de copt,cu usa cuptorului intredeschisa.Se scoate blatul usor rumenit cald de pe hartie
Se prepara crema asftfel;se fierbe laptele cu zaharul,coaja rasa de lamaie si grisul pana devine o pasta
groasa care o amestecam incontinuu cu o lingura sa nu se faca cocoloase.Se da de pe foc si adaugam untul cate un pic cat este inca fierbinte grisul si la sfarsit se adauga sucul cate un pic pana il incorporam tot in crema.
Se aseaza primul blat pe platou,se toarna crema calduta,putem sa presaram bucati de capsuni,se aseaza deasupra cel de-al 2 lea blat,se preseaza un pic cu degetele apoi adaugam crema ramasa si fixam blatul de bezea deasupra.Decoram deasupra cu jumatati de capsuni trase in ciocolata!!Se da la rece de preferat de seara pentru a 2 a zi..Blatul este moale si sfaramicios si se inmoaie foarte bine de la crema de lamaie,nu mai necesita insiropare.
Pofta buna!

Data articol: decembrie 24, 2017