Ultimele

Tort ecler

Retetele tale » Tort ecler

Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Tort ecler.

 

Ingrediente

Aluat
300 ml apa
150 ml ulei
200 g faina
8 oua
1 lingurita sare
Crema
500 ml frisca
zmeura
Decor
coji de eclere
frisca
zmeura

 

Mod de preparare
Aluatul: intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare.
In tava tapetata cu hartie de copt, incepem sa spiram cu ajutorul uni pos forma de cercuri incepand de la exterior spre interior. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 minute (sa fie rumenita frumos)
Lasam sa se raceasca foarte bine. Vom face 3 blaturi care le vom coace separat.

Crema: mixam frisca, adaugam 200 g de zmeura si amestecam usor.

Asamblarea: pe un platou asezam prima foaie, adaugam frisca-zmeura-blat-frisca-zmeura-blat. Ungem marginile cu frisca, decoram cu ciocolata si zmeura. Deasupra pudram cu zahar pudra si zmeura.
Eu am mai facut o portie de coji de eclere, ca sa folosesc pentru decor.

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 1, 2014