Iata un tort deosebit: Tort cu margine de rulada si pere aromate. Reteta trimisa de Anisoara67.
Ingrediente Tort cu margine de rulada si pere aromate
2 blaturi din cate: 4 oua, un praf de sare, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 2 linguri de ulei, esenta
Crema: 500 g smantana grasa pentru frisca, 250 g zahar pudra, 100 g ciocolata rasa, 4-5 pere, date in cateva clocote in sirop si taiate cubulete, un pliculet de gelatina
Ornare: 4 linguri cu gem, o para intreaga si una feliata, date in cateva clocote in sirop si apoi caramelizate in 2-3 linguri de zahar ars.
Mod de preparare Tort cu margine de rulada si pere aromate
1. Se prepara doua blaturi, egale ca dimensiune si grosime, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Se adauga si galbenusurile zdrobite si frecate putin cu uleiul, esenta si faina turnata in ploaie. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt si apoi se toarna aluatul si se coace la foc potrivit, cca 20 de minute, la foc potrivit. Se lasa la racit si apoi se desprind de pe hartie cu lama unui cutit. Se asaza blaturile, unul peste altul, apoi se decupeaza doua discuri cu diametrul formei in care montam prajitura si 4 fasii de blat, cu latimea egala cu inaltimea formei in care montam prajitura.
Fasiile se suprapun cate doua dupa ce le-am uns cu gem, presam usor sa se lipeasca apoi la taiem fasii in guste de maxim 0,5 cm.
2 Se mixeaza smantana cu zaharul pudra, la viteza maxima, pana ce se intareste apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie, fara a se fierbe si turnata in fir subtire. Se imparte crema in doua parti; una o amestecam cu ciocolata rasa si cubulete fine de para, iar cealalta parte o oprim alba, dar oprim si jumatate din fructele taiate.
3. Se monteaza prajitura astfel:
– marginea unei forme rotunde cu inel detasabil, se tapeteaza cu fasiile taiate din blaturile unse cu gem si suprapuse ,asezate una langa alta. Se aseaza si unul din cele doua discuri, pe fundul formei, apoi se toarma crema amestecata cu ciocolata rasa si cubulete de para. Se monteaza si al doilea disc deasupra cremei, se preseaza usor cu mana apoi se toarna cealalta crema, se niveleaza cu un pieptam de prajituri si se decoreaza cu cubulete de para, cu feliute si o para caramelizate in doua linguri de zahar ars.
Se lasa prajitura cateva ore la frigider, de preferat de seara pana a doua zi, apoi se taie felii.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video