Mod de preparare Tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed
Blatul:
Topești ciocolata împreună cu untul pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte.
Într-un alt vas amesteci făina cu nucile, cacaoa, un vârf cuțit de sare și o jumătate de linguriță de scorțișoară și amesteci ușor.
Separi ouăle. Gălbenușurile le pui în crema de ciocolată. Amesteci din nou în crema de ciocolată apoi adaugă și ingredientele uscate pe care le încorporezi cu grijă. Adaugi smântâna și laptele și amesteci după fiecare.
Albușurile le bați spumă tare cu un praf de sare apoi le încorporezi în crema de ciocolată cu mișcări de jos în sus.
Preîncălzești cuptorul la foc mediu ( 180 de grade ) și tapetezi cu hârtie de copt fundul unei tăvi (cu diametru de 23cm) și ungi pereții cu unt. Torni compoziția în tavă și nivelezi. Coci blatul timp de 25-30 de minute. Oprești focul și o mai lași 5 minute în cuptor apoi scoți tava pe un grătar la răcit.
Crema:
Încălzești 50ml de frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata albă ruptă bucățele și amesteci bine. O lași să se răcească complet. Mixezi 150 ml frișcă lichidă cu 100 g smântână pentru frișcă, apoi adaugi ciocolata răcită și mixezi. Adaugi zahărul pudră și mascarpone și mixezi apoi adaugi piureul de piersici și omogenizezi.
Hidratezi gelatina în 50 ml de apă rece pentru 10 minute, apoi o încălzesti pe baie de aburi și amesteci ușor până se omogenizează. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu crema de piersici.
După ce blatul s-a răcit complet îl tai în două pe orizontală și așezi unul din blaturi pe platou în interiorul unui inel, torni câteva linguri de cremă și le întinzi peste blat apoi așezi jumătățile de piersici și torni cremă cât să acoperi piersicile. Așezi deasupra cel de-al doilea blat și torni restul cremei și nivelezi. Lasi tortul în frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Înainte de a desface inelul treci cu grijă de jur-imprejur cu un cuțit pentru a dezlipi marginile.
Pentru glazura de ciocolată încălzesti frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata neagră ruptă bucățele și untul și amesteci bine. O lași să se răcească și torni peste tort întinzând crema cu o spatulă și acoperindu-l în totalitate.
Ornezi după imaginație. Eu am folosit o jumătate de piersică tăiată felii și câteva fructe physalis.
Incearca si aceasta reteta video
Citeste continuarea: 1 2