Iata o reteta racoroasa de tort de inghetata cu banane.

 

Ingrediente
130 g biscuiti cacao
50 ml cafea
2 banane
3 oua
150 g zahar
300 ml lapte
350 ml frisca
1 lingura amidon
DECOR
frisca
visine

 

Mod de preparare
Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste, se adauga crema, se amesteca, se pune la foc mic cca 5 min, amestecand continuu pana se ingroasa.

1 banana se piseaza si se adauga in compozitie.

Frisca se bate bine si se adauga in compozitie, se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora.

Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata,se da din nou la congelator dupa o ora se procedeaza la fel.

Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata, se taie banana felii si se adauga in inghetata, se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore.

Biscuiti ii sfaramam si ii amestecam cu cafea.

Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si cu o lingura ii presam putin.

Dam la congelator pana a 2-a zi.

Cu ajutorul unei farfurii rasturnam tortul in asa fel ca biscuiti sa fie la baza.

Decoram cu frisca, dupa cum dorim, sau putem servi simplu.