<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Torturi

Tort de crema de zahar ars

09 decembrie 2010, , Vizualizări:


Pentru crema:

1 litru de lapte
6 oua
6 linguri de zahar
Pentru caramelizat 6 linguri de zahar ( cu cat puneti mai mult cu atat rezulta mai mult sirop, deci blatul va fi mai insiropat)

Pentru blat ( blat normal de pandispan)

6 oua,o cana de zahar,o cana de faina

se mixeaza toate pana se topeste zaharul.
 

Pentru ornat : 150 ml frisca lichida si o portocala

Preparare:
Intr-o cratita un pic mai inalta, topim zaharul la foc mic , miscand oala circular ca si atunci cand punem aluatul de clatite in tigaie astfel incat zaharul sa acopere jumatate de oala.se lasa la racit.intre timp se mixeaza crema intr-un vas si blatul in alt vas.apoi se aseaza in cratita cu zahar caramelizat crema si apoi compozitia pentru blat.se da la cuptor la  flacara cea mai mica timp de o ora ( acesta este secretul pentru care se va coace blatul)
Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou.se orneaza cu frisca si portocale.

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (6)

  1. claudia79 spune:

    foarte bine arata imi place tortul

  2. asminasmin spune:

    buna reteta

  3. claudia79 spune:

    LA MULTI ANI

  4. 27ralu spune:

    Ce scump e copilu’.se vede ca ar vrea o bucatica.da’ chiar ca arata tare bine tortul.

  5. ela29 spune:

    si eu fac tort din crema de zahar ars

  6. alinutza88 spune:

    nu am facut tortul acesta dar o sa fac

Comenteaza