O reteta delicioasa de tort primim de la Cornel15 si v-o oferim si voua, pentru un rasfat in familie: Tort de ciocolata cu visine
Ingrediente Tort de ciocolata cu visine
Blat: 5 oua, 5 linguri apa, 1 lingura rasa cacao, 180 g faina, 1 plic praf de copt
Crema: 500 grame visine, 400 g unt, lapte 100 ml, zeama de lamaie 30 ml, cacao 100 g, zahar 350 g, oua 4, frisca -100 grame, fulgi de ciocolata pentru decor
Mod de preparare blat Tort de ciocolata cu visine
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga peste ele galbenusurile frecate cu apa si zaharul. Se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se coace compozitia la cuptor 40-45 min in forma rotunda. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 3 pe orizontala!
Mod de preparare crema Tort de ciocolata cu visine
Se omogenizeaza zaharul cu laptele, cacaoa, ouale, se pun pe foc si se fierb pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, untul se adauga, se adauga esenta de rom, zeama de lamaie si se amesteca crema obtinuta. Blatul se umple cu aceasta crema si visinele se presara pe deasupra fiecarui strat de crema. Se orneaza cu frisca.
Este ideal pentru o zi de nastere.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video