<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Torturi

Tort cu portocale

19 februarie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente:

Blat

4 oua

250 g faina

250 g zahar

125 ml ulei

1 lingurita praf de copt

1 pliculet zahar vanilat

 

Crema:

4 oua

4 linguri de zahar

200 ml lapte

500 g frisca vegetala

4 lingurite gelatina

8 portocale.

glazura pentru ornat.

200 ml apa

Preparare:

Blatul se prapara astfel:

Se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga uleiul, faina, praful de copt stins. Se amesteca bine.Se toarna compozitia intr-o oala rotunda si se introduce in cuptorul incins

Crema se prepara astfel:

Apa fierbinte se amestecacu gelatina. Ouale, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca, se mai lasa apoi la rece cam o ora.

Cand s-a racit blatul se taie in 3 pe orizontala, se umple cu crema si pe fiecare etaj peste crema se pune un rand de portocale taiete felii. Deasupra se imbraca cu glazura si se orneaza cu felii de portocale.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. claudia79 spune:

    CE BINE ARATA ADOR PORTOCALELE

  2. asminasmin spune:

    buna reteta

  3. claudia79 spune:

    arata bine tortul de portocale

  4. claudia79 spune:

    super arata divin tortul tau felicitari

Comenteaza