<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Torturi

Reteta de Sarbatori: Tort cu ciocolata si visine

28 decembrie 2011, , Vizualizări:

Pentru a incheia anul cum se cuvine si pentru a-l primi pe cel nou cu bucurie, gospodinele prepara minunatii de torturi. Iata propunerea noastra de azi: Tort cu ciocolata si visine.

 

Blat:
-4oua
-1 1/2 cesti cu faina
-2 cesti cu zahar
-5 linguri ulei
-5 linguri apa
-1 esenta de rom
-2 linguri cacao
-un praf de sare

 

Crema ganache de ciocolata:
-300 gr ciocolata amaruie de menaj
-400 ml frisca lichida
-un borcan compot de visine

 

Glazura:
-210 gr ciocolata amaruie
-165 ml frisca lichida
-40 gr unt moale
-capsuni pentru decor
-frunze de menta

 

Preparare blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu margarina sau ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca. Se taie blatul pe trei nivele.

 

Crema:
Punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca pe baie de abur. Mestecam continuu pana cand se topeste complet. Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit complet dam la frigider cateva ore pana se intareste ciocolata. Scoatem samburii la visine si punem la scurs. Batem crema racita bine pana isi dubleaza volumul. Adaugam visinele din compot si omogenizam incet, ca visinele sa-si pastreze forma.

 

Glazura:
Incalzim frisca pana la punctul de fierbere (atentie nu sa dea in clocot), apoi o adaugam peste ciocolata taiata bucatele mici si mestecam continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Punem frisca din nou pe foc si adaugam untul mestecand cu telul bine sa nu ramana vreo bucatica de unt netopita. Lasam la racit cateva minute.

 

Asamblare

In tava in care am copt blatul punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu zeama de la compot. Punem o parte din crema, blat insiropat si apoi crema. Punem si ultimul blat.
Punem tortul deasupra unui gratar si turnam ciocolata, astfel incat sa acopere tot tortul. Ornam cu frisca, capsuni trase in ciocolata si frunze de menta.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. asminasmin spune:

    buna reteta

  2. claudia79 spune:

    ARATA BINE TORTUL

  3. ramonafr spune:

    Arata superb.Cu acest tort,toti invitatii vor fi impresionati.

  4. claudia79 spune:

    minunat tortul arata divin vreau si eu o felie

Comenteaza