<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Torturi

Tort cu ciocolata si pasta de zahar

21 iunie 2012, , Vizualizări:

Iata o reteta delicioasa de tort de ciocolata si pasta de zahar.

 

Ingrediente

BLAT

6 oua
6 linguri de zahar
8 linguri de faina
3 linguri de ulei
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

 

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA

300 ml frisca
200 g ciocolata amaruie

 

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA

400 ml frisca
200 g ciocolata alba
1 plic intaritor de frisca
esenta de vanilie

 

DECOR

pasta de zahar

 

 

Mod de preparare
BLAT

Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare,Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si esenta de vanilie,apoi faina amestecata cu praful de copt,incorporam usor in compozitie cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

 

CREMA DE CIOCOLATA

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu frisca si aducem la punctul de fierbere,dam deoparte si omogenizam,

Dam la rece cateva ore pana compozitia se intareste ,apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

 

CREMA DE CIOCOLATA ALBA

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la foc mic, omogenizam , racim si dam la rece cateva ore

O mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana devine o crema pufoasa,la final adaugam si esenta de vanilie

Ansamblare-blatul il taiem in doua.

Asezam priam foaie insiropam/crema de ciocolata si dam la frigider cateva minute,adaugam crema de ciocolata alba/a 2 foaie si decoram cu pasta de zahar

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comenteaza