Ultimele

Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune

Retetele tale » Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune
Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune

Iata un tort deosebit, usor de preparat: Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune.

 

 

Ingrediente Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune

-pentru blat: 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 3 linguri cacao, 100 gr ciocolata amaruie, 1 lingurita praf copt
-pentru sirop: 200 ml apa, 4 linguri zahar, 2 plicuri capuccino rom
-pentru crema: 450 ml frisca lichida, 500 gr mascarpone, 150 gr zahar pudra, 200 gr capsune, 3 plicuri gelatina, 4 linguri zahar tos
-pentru glazura: 100 gr ciocolata amaruie, 50 ml frisca lichida
-pentru decor: 200 gr capsuni, 20 gr ciocolata

 

Mod de preparare Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune


Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile si faina cernuta cu cacaua si praful de copt. Adaugi ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca apoi il tai in doua parti.
Cat astepti sa se raceasca blatul prepari siropul din apa, zahar si capucino.
Mixezi mascarponele cu zaharul pudra. Bati frisca pana se intareste apoi adaugi crema de mascarpone. Prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasi sa se racoreasca si o incorporezi in crema.
Capsunile le tai cubulete adaugi peste ele zaharul tos si le lasi 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporezi capsunile in crema.
Incepi sa asamblezi tortul. Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi, apoi pui crema. Nivelezi si pui deasupra al doilea blat insiropat. Prepari apoi glazura. Incalzesti frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere, adaugi ciocolata rasa si amesteci pana se omogenizeaza. Torni glazura peste ultimul blat.
Dai la frigider peste noapte. Desfaci apoi cu grija inelul din jurul tortului. Faci aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume si decorezi tortul. In mijloc asezi capsunile.

Te mai poate interesa si aceasta reteta video

Data articol: septembrie 27, 2021