Va recomandam pentru desert o interesanta reteta de salam de gutui din Caietul cu retete al Violetei Potolache.
Ingrediente Salam de gutui
1/2 kg gutui
200 gr zahar
100 gr stafide
100 gr nuci
1 esenta rom
Mod de preparare Salam de gutui
Curatam gutuile si le taiem cubulete. Se pun gutuile la fiert cu apa doar cat sa le acopere. Cand s-au inmuiat gutuile adaugam zaharul si lasm pe foc pana scade toata zeama si se caramelizeaza amestecul. Adaugam stafidele care au fost inmuiate in esenta de rom si nucile pisate si mai lasam pe foc aproximativ 15 minute mestecand continuusa nu se lipeasca.
Lasam putin sa se racoreasca si apoi rasturnam compozitia rezultata pe un ceolofan. Rulam in forma de salam, strangem bine la capete si dam la rece.Dupa ce s-a intarit desfacem folia de ceolofan .
Incearca si aceasta reteta video