Ultimele

Tarta cu pepene caramelizat

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu zaharul pudra si untul moale (la temperatura camerei) apoi se adauga faina amestecata cu amidonul. Aluatul obtinut se infasoara in celofan si se da la rece 30 minute dupa care se intinde intre folii din plastic, la marimea formei+margine. Se asaza aluatul in forma, se inteapa cu furculita din loc in loc apoi il dam la copt cca 20 minute, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
Pepenele curatat de coaja si seminte se feliaza apoi se taie in cubulete mici si se caramelizeaza un pic in untul in care am pus cescuta de zahar. Se adauga pepenele cand zaharul incepe sa se maroneasaca, se lasa cca 2-3 minute apoi se strecoara pepenele de sucul lasat si se lasa la racit
Crema se pregateste mixand branzica cu zaharul apoi o amestecam cu frisca mixata si adaugam gelatina hidratat in apa rece si apoi topita la bain marin. Se toarna aceasta crema peste blatul de tarta apoi se decoreaza cu cubulete de pepene caramelizat. Deasupra se toarna, fierbinte jeleul preparat din Gelle tort (dupa instructiunile de pe plic) si sucul lasat in tigaie, dupa caramelizarea pepenelui. Se da tarta cel putin o ora la rece inainte de a o felia.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: august 4, 2017