Mod preparare Prajitura Valurile Dunarii
Aluat Prajitura Valurile Dunarii
Cu mixerul la viteza mare spumam margarina cu zaharul, adaugam pe rand ouale si in cele din urma faina in care am pus si praful de copt. Omogenizam totul cu mixerul si cantitatea rezultata se imparte in doua.
In prima jumatate nu se pune nimic,iar in cealalta jumatate de aluat punem 2 linguri de cacao.
Intr-o tava in care am punem hartie de copt asezam blaturile in felul urmator. Se toarna in tava prima data blatul alb si peste turnam blatul maro niveland cu grija acest strat peste cel alb. Deasupra asezam visinele care le lasam inainte la scurs.
Se da totul la cuptorul preincalzit la foc mijlociu ptr cca 30- 40 minute (faceti proba cu o scobitoare ). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Crema Prajitura Valurile Dunarii
Cele 2 plicuri de budinca se amestecam cu 10 linguri zahar, adaugam treptat laptele rece si il punem la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Margarina se spumeaza cu 2 linguri de zahar pudra se adauga si zaharul vanilat si cand budinca e bine racita se adauga la margarina treptat continuand sa spumam cu mixerul compozitia. Cand crema este omogena o turnam deasupra blatului racit in tava in care am copt-o ( inainte sa turnam crema peste blat indicat ar fi sa indepartam hartia de copt)
Glazura: Cele 200 gr ciocolata de menaj se pun la topit pe baie de aburi impreuna cu 2-3 linguri lapte si cand e topita adaugam margarina sau untul. Se toarna deasupra cremei si cu o furculita se fac modele de valuri deasupra. (mie mi-a iesit cam subtire glazura si nu am putut face valurile)
Lasam prajitura la rece pana a doua zi ca totul sa se intareasca bine . Se taie cubulete si se poate servi.
Te mai poate interesa si aceasta reteta video
Citeste continuarea: 1 2