Iata o prajitura rapida, ideala pentru zilele de post.
Ingrediente Prajitura de post
350 g făină,
100 g zahăr,
1 linguriţă sare,
10 g praf de copt,
200 g margarină,
1 borcan gem de prune,
100 g nucă măcinată.
Mod de preparare Prajitura de post
Intr-un castron cernem făina cu praful de copt.
Adăugăm sarea, zahărul şi amestecăm până la omogenizare.
Margarina se taie cubuleţe mici şi se adaugă peste făină, frământăm până obţinem un aluat sfărâmicios.
Două treimi din aluat se pun într-o tavă unsă cu margarină şi se tasează bine.
Se unge aluatul cu gem şi se presară nuca măcinată.
Se presara restul de aluat deasupra şi se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.
Servim după ce se răceşte.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com