Ultimele

Prajitura cu caise si afine

Retetele tale » Prajitura cu caise si afine
Prajitura cu caise si afine

Iata un desert deosebit: Prajitura cu caise si afine, de la Anisoara67.

Ingrediente Prajitura cu caise si afine

2 blaturi din cate 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de faina, un praf de sare, esenta

Crema de caise: 500 g smantana, 150 g branza de vaci, 75 g zahar pudra, un plic de gelatina, un castronel de piure din caise din compot, 3 caise nu foarte coapte, maruntite.

Crema de afine: 500 g smantana, 150 g branza de vaci, 75 g zahar pudra, un plic de gelatina, 5-6 linguri de dulceata din afine

Glazura: 200 g zahar pudra, o cescuta de pire de caise (nectar)

Decor: jumatati de caise trase in ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu caise si afine

1. Se prepara blaturi in tavi de aceiasi dimensiune din cate 5 albusuri batute cu un praf de sare, se adauga si 5 linguri de zahar, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, esenta si faina. Se toarna in tavi si se coace 20 min. la foc potrivit.
2. Crema de caise se pregateste mixand smantana cu branza de vaci si zaharul apoi se adauga geletina hidratata cu 100 ml apa rece apoi topita (fara a se fierbe) la bain marin si piureul obtinut prin pasarea caiselor din compot.
3. Prepararea cremei de afine se pregateste la fel, adaugandu-se la sfarsit in locul piureului de caise,dulceata de afine.
4. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile. Se asaza primul blat, se toarna crema de caise apoi se presara pe toata suprafata, uniform, bucatele mici de caise, se vine deasupra cu al 2 lea blat, se preseaza usor cu mana si se toarna deasupra crema de afine. Se da prajitura cel putin 2 ore la rece apoi se taie in bucati patrate.
Se glazureaza cu zaharul topit in craticioara impreuna cu cescuta de nectar. Se toarna glazura fierbinte deasupra parajiturei, se da la rece 30 minute apoi se decoreaza cu jumatati de caisa trase in ciocolata.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: februarie 7, 2024