Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Ankamario: Prajitura cu branza si piersici. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Aluatul
250 g faina
2 linguri zahar
125 g unt moale
1 ou
1 zahar vanilat
Umplutura
500 branza de vaci
300 g piersici proaspete sau din compot
180 g zahar
3 oua
60 g amidon
1 lingura coaja de lamaie (razuita)
Punem toate ingredientele pentru aluat în vasul robotului si framantam. Cand se aduna în 2-3 bucati, îl scoatem din castron si framantam putin pe masa de lucru. Îi dam forma de bila, dam la rece 20 de minute. Întindem aluatul între doua foi de hartie de copt, dupa care îl asezam în tava unsa cu unt.
Întepam cu furculita (asa nu face fundul bolta) si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 7-8 minute.
Batem ouale cu zaharul, pana îsi tripleaza volumul. Adaugam branza de vaci si coaja de lamaie, amestecam. Punem si amidonul, dupa care mixam bine.
O parte din crema de branza, o punem în forma de aluat.
Presaram piersicile, taiate cubulete, deasupra.
Turnam si restul cremei. Nivelam si mai adaugam un strat de piersici, taiate felioare subtiri, pentru orament si apoi dam tava acoperita cu folie de aluminiu,
în cuptorul încalzit în prealabil la 200°C, timp de 20 minute.
Descoperim tava, coboram temperatura la 170°C si mai lasam înca 30-40 minute.