Ultimele

Pandispan cu caise

Retetele tale » Pandispan cu caise
Pandispan cu caise

Mikele a trimis o delicioasa reteta de pandispan cu caise.

Ingrediente Pandispan cu caise

8 oua
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
8 linguri de ulei
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
vanilie
Caise jumatati (eu am folosit de la congelator)

Mod de preparare Pandispan cu caise

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu zaharul si vanilia se bat spuma (ca la bezea). Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza.
Jumatate din cantitatea de albusuri se pune deasupra maionezei de ou, se amesteca bine si se adauga faina, praful de sare si praful de copt stins in zeama de lamaie. Adaugam restul de albus si amestecam de jos in sus.
Intre timp se incinge cuptorul. Tava se tapeteaza cu foaie de copt (eu am folosit o tava dreptunghiulara de inox 30*25). Punem amestecul in tava, iar deasupra se pun bucatile de caise. Se coace aproximativ 25-30 de minute, in functie de cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Se lasa la racit, apoi se portioneaza. La alegere se poate pudra cu zahar.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: octombrie 10, 2023