Veronica22 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Cuiburi cu piersici . Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.
Ingrediente
Un pachet aluat foietaj
un ou batut
piersici si compot sau proaspete oparite si curatate de pielita
Mod de preparare
Aluatul se intinde pe masa unsa cu foarte putin ulei. Se imparte in doua.Una din parti se decupeaza cu o forma rotunda. Toate bucatile decupate se aseaza in tava pe hartie de copt. Se ung cu ou batut. Apoi din a doua jumatate de aluat se decupeaza alte forme rotunde care apoi se decupeaza la mijloc si se aseaza ca un guler peste cercurile din tava.Se ung si acestea cu ou. In fiecare forma se aseaza cate o jumatate de piersica cu partea bombata in sus. Se dau la cuptor 20 de min.