<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Prăjituri

Prajitura televizor

15 august 2011, , Vizualizări:

Ingrediente:

Pentru foi



6 linguri de zahar

6 linguri de lapte

100 g margarina (la pachet

1 ou

1 lingurita amoniac (bicarbonat de amoniu)

2 linguri de cacao

faina cat cuprinde





Se face un aluat din toate ingredientele, potrivit, nici prea moale nici prea tare. Se imparte in doua parti egale, se intinde foaia si se coace pe dosul tavei la foc potrivit in cuptorul incins dinainte





Pentru blat



6 oua

12 linguri de zahar

6 linguri de faina



Mod de preparare

Separam ouale, batem albusurile spuma, cand e suficient de batut albusul (poti rasturna vasul pentru cateva secunde fara sa se verse continutul)adaugi zaharul, lingura cu lingura, in ploaie. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si la urma faina. Punem in tava unsa si tapetata si dam la cuptor.





Crema o fac din budinca si margarina. Prepar budinca din 300 ml lapte, 10 linguri de zahar si un plic de budinca cu aroma de vanilie. Mare grija sa nu faca cocoloase! Apoi o pun la racit amestecand des, pentru a nu face scoarta deasupra. Frec un pachet de margarina pentru prajituri cu mixerul pana devine o pasta omogena apoi adaug budinca rece, la aceasi temperatura cu margarina pentru a nu se taia
.

 

Insiropez prima foaie, pun jumatate din crema, pun blatul pe care il insiropea si crema ramasa apoi cea de-a doua foaie pe care nu o insiropez sa pot intinde glazura de deasupra. Pentru glazurat puteti intinde 2-3 linguri de finetti, ii da un gust foarte bun si decorati cu bombonele sau nuca de cocos

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (3)

  1. claudia79 spune:

    FOARTE BINE ARATA PRAJITURA

  2. asminasmin spune:

    buna reteta

  3. sima spune:

    O reteta foarte gustoasa, merita incercata cand avem timp mai mult.

Comenteaza