Iata o reteta care ne aduce aminte de gustul copilariei: Prajitura nuga.

 

Ingrediente

oua

2 pahare de zahar

1 cana si jumatate de faina

un pahar cu miez de nuca , nu macinat ci rupt

un pahar cu rahat taiat cubulete

o esenta de portocala

un pachet de foi de napolitana

un praf de copt

o jumatete de  pachet de unt

 

 

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga un pahar cu zahar si se bat in continuare pana se tin tari ca la bezea. Se adauga nucile si rahatul, se amesteca apoi se pune praful de copt si  faina si se amesteca de jos in sus usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la inceput la foc mai mare, cam 10 minute, apoi se da focul mic pana se face prajitura.

 

Intre timp facem crema din cele 7 galbenusiri amestecate cu un pahar cu zahar si puse la foc mic amestecand continuu. Cand s-au ingrosat se iau de pe foc si se lasa putin la racit, apoi se pune untul si esenta de portocale.

 

Se pune o foaie de napolitana, o jumatate din crema pregatita, blatul facut din albusuri, apoi restul de crema si o alta foaie de napolitana. E delicioasa!

 

Pofta buna!

 

Copyright All rights reserved by Patchwork Daily Desire