Ultimele

Prajitura cu branza si visine

Retetele tale » Prajitura cu branza si visine
Prajitura cu branza si visine

Daniela a trimis o reteta delicioasa de Prajitura cu branza si visine.

 

 

Ingrediente Prajitura cu branza si visine

Blat
2 oua
60 g migdale
60 g nuca macinata
100 g zahar pudra
25 g faina
2 albusuri
50 g zahar
25 g unt
Crema de branza
3 galbenusuri
200 ml lapte
100 g zahar
300 g branza
250 ml frisca
1 plic gelatina
esenta de vanilie
Jeleu de visine
400 g visine(fara samburi)
70 ml apa(sirop)
150 g zahar
1 lingurita amidon
1 plic gelatina
Decor
ciocolata
visine

 

Mod de preparare Prajitura cu branza si visine


Jeleu de visine: intr-o cratita (ceaun) adaugam visine, apa, zaharul si punem la foc potrivit.
Cand visinele se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se pune din nou pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in putina apa.
Se amestecam pana incepe sa se ingroase, adaugam gelatina dizolvata si hidratata conform instructiunilor de pe plic (am folosit apa cat sa acopere) amestecam bine.

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara adaugam 2/3din compozitie si dam la congelator. Restul de jeleu il pastram la temperatura camerei.
Blat: mixam ouale intregi dupa care adaugam faina amestecata cu migdalele si nucile macinate, zaharul pudra si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Incorporam spuma in amestecul de oua si incorporam cu miscari unsoare, la final adaugam untul topit si racit, amestecam pana ce se incorporeaza.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, cca 40 min.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.
Crema de branza: Intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul. Adaugam peste galbenusurile batute si punem din nou pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca mai subtire.
Branza o mixam dupa care adaugam crema de lapte, amestecam pana ce se incorporeaza, adaugam frisca si amestecam pana ce se incorporeaza, la final adaugam gelatina dizolvata si hidratata.
Ansamblare: in tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam prima foaie-insiropam-1/3 crema de branza-jeleul din congelator (luam folia) -1/3 crema de branza -al 2 lea blat- insiropam – crema de branza – jeleul ramas – crema de branza si dam la rece cateva ore.
Decoram cu visine si ciocolata sau dupa bunul plac.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: martie 2, 2022