Va prezentam o reteta apetisanta: Placinta cu gutui.
Ingrediente Placinta cu gutui
(15 portii)
Umplutura:
9 gutui
4 linguri de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
2-3 linguri de gris
Coca:
2 cani de faina
un plic de praf de copt
150 g margarina
4 linguri de zahar
un plic de zahar vanilat
2 linguri de smantana
2 oua.
1 borcan cu gem acrisor, de caise sau piersici
ulei sau margarina, faina pentru uns tava.
Mod de preparare Placinta cu gutui
Aluatul:
Se pun toate ingredientele intr-un vas, se framanta bine aluatul. Se pune in frigider la rece pana se pregateste umplutura.
Umplutura:
Gutuile se curata si se taie cubulete, se pun la fiert cu apa, 4 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Cand sunt fierte, se scurg de sirop si se zdrobesc, pana se obtine un piure, nu foarte fin. Din aluatul obtinut se fac doua foi, una se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pun 2-3 linguri de gris, apoi se pun gutuile zdrobite, si se mai presara un pliculet de zahar vanilat. Apoi se pune deasupra si cea de-a doua foaie care ulterior se inteapa cu o furculita. Se coace la foc mare cam 20 min, apoi la mic inca 40 min. Se poate servi pudrata cu zahar praf sau frisca.
-
Photo by Dilyara Garifullina on Unsplash