Iata o delicioasa reteta de Negresa cu ciocolata, de la prietena comunitatii Sfatulparintilor.ro, LALY.
Ingrediente Negresa cu ciocolata
-2 1/2 cani cu apa
-1/2 cana cu ulei
-1 1/2 cana cu zahar
-3 cani cu faina
-3 linguri cu cacao
-1 esenta de rom
-1 esenta de lamaie
-1 praf de sare
-2 pliculete praf de copt
-250 gr ciocolata neagra
-50 gr nuca
-50 gr unt
Mod de preparare Negresa cu ciocolata
Intr-un vas, se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet. Se adauga cacaoa, uleiul si sarea. Apoi esentele, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 50 gr de unt.
Cand este gata prajitura se toarna deasupra ciocolata topita si se presara miezul de nuca. Se taie numai cand s-a racit complet.
Incearca si aceasta reteta video