<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Prăjituri

Minieclere

03 septembrie 2013, , Vizualizări:
minieclere - violeta postolache

Iata un desert savuros: Minieclere, recomandat de prietena noastra Violeta Postolache in al sau Caiet cu retete.

 

Ingrediente

pentru coji:

250 ml apa
100 gr margarina
3 oua
10 linguri faina

 

pentru crema:

400 ml lapte
2 oua
3 linguri amidon
5 linguri zahar
esenta vanilie
3 linguri margarina

 

pentru glazura:

100 gr ciocolata neagra
2 linguri frisca lichida

 

 

Mod de preparare

Punem apa cu margarina intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit margarina dam deoparte, adaugam faina, toata odata, si amestecam pana se incorporeaza bine.

Adaugam apoi ouale, unul cate unul, amestecand intr-una. Obtinem un aluat lipicios.
 Cu ajutorul unui sprit punem in tava tapetata cu hartie de copt bastonase de 2-3 cm si dam la cuptor pana se rumenesc foarte putin pe fund. Atentie in primele minute nu deschideti usa cuptorului, pentru ca altfel se vor lasa.
 
 Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca complet si se desfac in doua.
 
Intre timp preparam crema astfel: dizolvam amidonul in doua trei linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase apoi il adaugam peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si punem sa fiarba la foc mic avand grija sa mestecam intruna ca sa nu se lipeasca. Cand a dat in clocot oprim focul, adaugam margarina si esenta de vanilie si incorporam. Pentru o aroma mai puternica de vanilie va recomand sa folositi pliculetul de Vanilie Bourbon de la dr Oetker.

Dupa ce s-a racit complet umplem cojile de minieclere cu crema si le lipim.
 Facem apoi glazura astfel: rupem bucatele ciocolata, adaugam si frisca lichida (daca nu aveti puteti pune o lingura ulei sau o lingura margarina) si punem pe foc la bain marie, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca putin (nu foarte tare sa nu se intareasca) si punem intr-o punga intepata la un capat si glazuram minieclerele. Dam la frigider pentru cel putin 30 minute.
 

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (6)

  1. crinutz spune:

    mancarica de spanac cu peste
    taiati praz rondele subtirele si calit intr-o lingura de unt in tigaie, la foc mic, dupa care se adauga vreo 2-3 linguri de apa si se lasat sa fiarba. Cand s-a inmuiat un pic prazul puneti pestele deasupra si caliti si pe o parte si pe cealalta. Separat fierbeti 3 cubulete de spanac (era din ala congelat portionat), iar cand a scazut apa si era fiert se pune deasupra vreo 3 -4 linguri de iaurt acrisor si se mai lasa un pic sa fiarba. Pestele se scoate din tigaie si se face mic mic si apoi se pune inapoi in tigaie cu spanacul si prazul. Dupa ce a mai dat 2 clocote in fiert impreuna se stinge si se face piure intr-un castronel folosind ustensila aia de zdrobit cartofii Cred ca reteta merge si cu smantanica in loc de iaurt

  2. krystyana84 spune:

    foarte mare importanta au fructele chiar si pentru noi oamenii mari; dar pentru ei

  3. rodyrozy spune:

    La pranz tot timpul ii dau ciorbita si felul doi.II place foarte mult ciorba de sfecla rosie cu multe legume, este foarte sanatoasa si contine si multe vitamine. Sfecla rosie o fierb separat, in coaja, astfel nu isi pierde din proprietati. La felul doi tot timpul este ceva carnita( in special de pui), iar apoi un pahar de compot de mere.Cam asta e masa de pranz a baietelului meu.

  4. asminasmin spune:

    buna reteta

  5. claudia79 spune:

    ador ciocolata

  6. claudia79 spune:

    imi plac minieclerele sint foarte gustoase

Comenteaza