<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Gem de struguri

08 septembrie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente

(4 portii)

 

 500 g struguri negri (cu bobul mare)

 300 g zahar

 sucul de la ½ lamaie

 1 baton de vanilie.

 

Preparare:

  Strugurii se spala sub jet de apa rece, boabele se desprind de pe ciorchini, se taie in doua si se elimina semintele. Apoi se pun intr-un castron, se presara cu zahar, se stropesc cu sucul de lamaie, se pune batonul de vanilie taiat in doua pe lungime si se lasa la macerat timp de 12 ore intr-un loc racoros.

  Strugurii se pun intr-o oala potrivita pentru gemuri impreuna cu siropul lasat si se lasa sa fiarba pe foc moderat. Din cand in cand se indeparteaza spuma. Dupa aproximativ 10 minute de cand au dat in clocot, se stinge focul si gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate care se inchid ermetic. Borcanele se intorc cu capul in jos timp de 10 minute, dupa care se depoziteaza intr-o camara racoroasa.

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (3)

  1. ROXANICOL spune:

    Nu inteleg de ce nu se deschide clipul? Cred ca pierd niste etape cand incerc sa il atasez.

  2. claudia79 spune:

    NU AM MINCAT NICIODATA

  3. asminasmin spune:

    buna reteta

Comenteaza