<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Eclere

02 august 2011, , Vizualizări:

Coji:

200 ml apa

2 oua

5 linguri ulei

150 g faina

 

Apa si uleiul se pun pe foc. Cand da primul clocot se adauga toata faina deodata si se mesteca rapid pana se omogenizeaza. Aluatul rezultat trebuie sa se desprinda de pe peretii cratitei. Se lasa la racit, apoi se adauga treptat cate un ou. Cu un pos se formeaza batoane care se asaza in tava si se coc la temperatura de 220 grade, primele 15 minute si , urmatoarele 15 minute la 200 grade.

 

Crema:

500 ml lapte

3 linguri amidon

2 oua

200 g visine

100 g zahar

3 plicuri zahar vanilat

 

Ouale se bat spuma, se adauga zaharul,zaharul vanilat, apoi amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele si se pune pe foc. Se mesteca mereu pentru a nu se prinde pe fundul cratitei. Trebuie sa devina ca o smantana. Se raceste apoi se adauga visiele taiate fin si scurse de zeama. Cu ea se umplu cojile. Se decoreaza cu ciocolata topita sau spuma de albus, dupa preferinta. 

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. asminasmin spune:

    buna reteta

  2. claudia79 spune:

    ador eclerele

  3. claudia79 spune:

    arata foarte bine

  4. 27ralu spune:

    Mini-eclere?ce bine arata.deja mi-e pofta.cred ca o sa incerc reteta,ptr ca nu pare deloc grea.sper sa imi iasa.

Comenteaza