<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Ecler cu ciocolata si frisca

17 februarie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente:

pt ecler:

100 g margarina

125 g faina

un praf sare

3-4 oua

125 ml apa

 

Crema de ciocolata

1 cana lapte rece

3 linguri zahar

2 linguri cacao

1 lingura cu varf faina

esenta rom

50 g unt

200 g frisca vegetala

 

Mod de preparare:

Eclerul:

Se pune margarina cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot, se ia de pe foc, se adauga faina si se amesteca bine. Se fierbe apoi putin la foc mic. Se pune la racit apoi. Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale. Se omogenizeaza bine. Dupa aceea se pregateste o tava cu hartie de copt si se pun sub forma de bastonase. Se introduce tava in cuptor. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si apoi se taie pe jumatate pe orizontala.

Crema de ciocolata: Se amesteca bine toate ingredientele, iar apoi se fierb la foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Punem atat crema cat si frisca in cate o seringa de ornat cu varful foarte gros. Luam partea de jos la eclerului, punem apoi un strat ciocolata cu seringa, punem apoi un strat frisca tot cu seringa si punem capacul. Ies delicioase!

Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (5)

  1. asminasmin spune:

    buna reteta

  2. claudia79 spune:

    arata minunat

  3. claudia79 spune:

    eclerul este prajitura mea preferata mereu iau de la cofetarie

  4. celina74 spune:

    mie nu prea imi ies eclerele desi respect reteta

  5. lyana8520 spune:

    celina poate ai deschis cuptorul inainte de primele 15 minute.Eu am facut ultima data reteta cu lapte, a fost un esec…

Comenteaza