<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Coji de portocale confiate

04 aprilie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente

700 g coji de portocale, 1 kg zahar si 300 g glucoza sau zeama de la o lamiie mare (50 ml).

 

Mod de preparare 

Cojile se pot aduna intr-o punga de nailon, pastrindu-le la congelator, pina cind se aduna cantitatea necesara; se lasa, apoi, in apa rece, 3 zile (apasate in apa cu o farfurie intoarsa si schimbind apa in fiecare zi). Dupa 3 zile, se limpezesc bine cu apa rece si se pregatesc fara intirziere, altfel partea alba se va muia si nu se vor mai putea intrebuinta. In cratita de dulceata, zaharul se fierbe cu 700 ml apa si, cind siropul va da in clocot, se vor adauga cojile taiate in forma de chibrit, de 2-3 cm lungime (impreuna cu partea alba), lasindu-le sa fiarba la foc mic, pina cind se moaie si siropul se leaga putin. Apoi se adauga glucoza sau zeama de lamiie si se lasa sa fiarba in continuare pina cind cojile vor pluti in tot siropul, avind grija sa nu se lege prea mult si sa nu se caramelizeze siropul, care trebuie sa ramina de culoare galbena; pe parcurs, siropul se va lega. Daca fierbe prea mult, se zahariseste repede in borcane si se pietrifica. Se adauga la creme, sarlota etc.

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (3)

  1. asminasmin spune:

    BUNA RETETA

  2. claudia79 spune:

    mi sa facut pofta super reteta

  3. claudia79 spune:

    dau un gust divin prajiturilor

Comenteaza