Iata o delicioasa reteta de ciocolata de casa trimisa de ady76sor!

Ingrediente:

500 gr lapte praf, 500 gr zahar, 1/2 cana apa, 200 gr unt, 5-6 linguri de cacao, 1 esenta vanilie, nuci, fistic, stafide etc. (optional), putin ulei

 

 

Mod de preparare:

Se freaca untul un pic pana e cremos. Se imparte in doua, se intind pe masa de lucru 4 folii de plastic sau celofan. Se ung cu putin ulei. Se amesteca intr-un bol mare 250 gr lapte praf cu cacaoa, in alt bol se pune restul de lapte praf. Se pune intr-o oala zaharul cu apa si se lasa la foc mic sa se topeasca zaharul. Cand incepe sa fiarba compozitia, adica incepe sa faca spuma deasupra, mai lasati la fiert cca 1 minut. Se toarna jumatate din acest sirop peste laptele cu cacao si se amesteca repede (amestecul inca nu e “legat” de tot), apoi se adauga jumatate din unt (de abia acum, dupa ce untul e topit, compozitia va deveni ca o lava groasa in care se amesteca mai greu). Se freaca totul pana compozitia e omogena si nu se mai vede unt. Se imparte compozitia de ciocolata cu cacao pe cele 4 folii. Apoi, cu degetele trecute prin ulei intindeti movilitele sub forma de foaie dreptunghiulara subtirica. Siropul care a ramas il mai incalziti un pic pana vedeti ca incepe sa fiarba si rapid il turnati peste restul de lapte praf. Adaugati esenta de vanilie si omogenizati. Adaugati restul de unt si amestecati bine. Impartiti ciocolata alba in 4, peste foile cu cacao si tot cu degetele trecute prin ulei intindeti foaie deasupra. Lasati totul macar 15 minute sa se racoreasca ciocolataDaca ciocolata alba iese o idee mai moale decat cea de cacao nu e problema, o puneti cu lingura pe stratul de ciocolata si in 15-30 min. se va intari astfel incat sa puteti rula ciocolata.

Peste ciocolata alba, daca doriti presarati stafide, nuci sau orice altceva preferati; apasati-le putin cu mana sa se lipeasca de ciocolata . Se taie  si se serveste. Se pastreaza la frigider.