Iata o interesanta reteta de Chec umplut cu crema de vanilie primita de la Alina Barbu.
Ingrediente Chec umplut cu crema de vanilie
chec:
8 oua
2 cani faina
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
8 linguri ulei
cacao (pentru jumate din compozitie)
Ingrediente crema:
500 ml lapte
150 g zahar
1 ceasca faina
3/4 pachet margarina
1 esenta de vanilie(de buna calitate)
Ingrediente glazura:
8 linguri zahar
3 linguri cacao
4-5 linguri apa
1 lingura faina
1/4 pachet margarina
Mod de preparare Chec umplut cu crema de vanilie
Pentru blatul de pandispan, separam albusul de galbenus, batem albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile le amestecam cu uleiul si praful de copt stins in otet. Cu o lingura de lemn amestecam de sus in jos galbenusurile peste albusuri, apoi adaugam faina. Punem jumate de compozitie in tava de chec tapetata cu hartie de copt, iar in restul de compozitie adaugam 2 linguri de cacao. Introducem tavile in cuptor la foc potrivit aproximativ 40 minute.
In acest timp ne ocupam de crema. Intr-o cratita amestecam zaharul cu faina si vanilia peste care turnam laptele,punem la foc mic iar cand incepe sa se ingroase punem si margarina si mai lasam cateva minute amestecand bine. Dam crema la rece.
Scoatem checurile, le lasam sa se raceasca apoi le taiem in trei bucati (ca la tort), combinand culorile, cel negru cu cel alb, umplem fiecare foaie, iar pe deasupra facem o glazura.
Pentru glazura amestecam zaharul cu cacao, apa si faina, punem la foc foarte mic iar cand incepe sa se ingroase putin punem si margarina,mai lasam sa dea un clocot si o lasam la racit. Cand e calduta o punem peste checuri.Lasam la rece 1-2 ore!
Incearca si aceasta reteta video
https://www.youtube.com/watch?v=DkRrx6XsL0Q