<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Prăjituri

Prajitura Alba ca zapada

31 august 2015, , Vizualizări:

Deliciul copilariei noastre: Prajitura Alba ca zapada.

 

Ingrediente foi
– 10 linguri lapte
– 10 linguri zahar
– 10 linguri ulei
– 1 lingurita amoniac stins in otet
– 2 oua
– un praf de sare
– faina cat cuprinde

 

Ingrediente crema
– 1 litru lapte
– 8 linguri rase faina
– 6 linguri rase zahar
– zeama si coaja de la o lamaie
– o esenta de vanilie sau rom
– 200 g unt

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (21)

  1. at_iulia spune:

    mmmmmmmmmm …imi este o pofta de mor!!! arata foarte bine si cred ca e tare tareeeeeeee tare buna!!!

  2. asminasmin spune:

    BUNA RETETA

  3. claudia79 spune:

    super arata prajitura

  4. claudia79 spune:

    minunata reteta

  5. 27ralu spune:

    Asta e prajitura mea preferata cand mergeam la nunti sau chefuri,si era pe acolo.

  6. alinutza88 spune:

    deja imi ploua in gura…..:)

  7. Pansi spune:

    Foarte buna reteta, mi-au iesit super gustoase. Am doar o precizare de facut: la crema spuneati ca se amesteca laptele rece cu faina si zaharul. Pentru incepatori in ale bucatariei, asa ca mine, era bine daca specificati sa se amestece laptele rece cu faina cu grija sa nu se formeze cocoloase si zaharul cred ca ar fi mers mai bine amestecat in laptele care era pus pe foc la fiert. Asa iese crema fluida si fara cocoloase.
    In rest, super buna!!!! Mersi!

  8. andrea spune:

    buna,e foarte buna,chiar akm am mancat din ea,insa chiar ca ar fi fost bn sa explicati cu detalii prepararea cremei,eu dupa ce am aruncat o portie de crema pt k era numai cocoloase,am facut putin altfel,si adica am amestecat faina cu telul in aproape jumatate din cantitatea de lapte rece,apoi cand s a incalzit restul de lapte am adaugat laptele cu faina,amestecand in continuu cu telul.eu de obicei la fiecare prajitura cu foi insiropez foile si atunci sunt bune chiar dupa cateva ore.nu trebuie sa ne torturam zile :)am facut un sirop si anume,am pus cam 5 linguri de zahar tos intr o cratita pe foc si cand s a topit zaharul am stins cu apa,cam 200 ml,am amestecat pana s a topit caramelul.am insiropat ambele parti a fiecarei foi.felicitari pt reteta,e delicioasa prajiturica asta!

  9. Reni spune:

    am facut si am ars o foaie ,nu o sa mai fac. Ami pare rau ,sa stiti pentru voi astia care va laudati ca v-a iesit bine!

    • GEORGIANA spune:

      Nu te supara, nu are cum sa nu iti iasa. Poate ai gresit ceva, dar asta nu inseamna ca nu o sa mai faci. Perseverenta, insistenta si … o sa iti iasa super buna asa cum mi-a iesit si mie.

    • clau spune:

      Nu este o prajitura pentru incepatori, dar nici pentru experti. Eu zic, decat sa iti para rau, mai bine mai incerca sa o faci. Sa ai cuptorul incalzit dinainte, iar foile s-au ars pt ca ai avut temperatura mare. Trebuie o temperatura medie si sa nu uiti de foaie la cuptor 😉 Bafta si te asteptam in randul astora carora ne-a reusit 🙂

  10. iuliana spune:

    fff buna alba ca zapada , mi-a iesit surprinzator de buna ! am pus zeama de la 2 lamai

  11. ana spune:

    esti super tare.mi-a iesit super bine reteta.multumim mult toti ca ai postato.pupici extraordinari de multi.

  12. Izsak Niceta spune:

    Daca vreau sa inlocuiesc faina cu amidon care este proportia?In loc de 8 linguri de faina cat amidon sa pun?

  13. maricica spune:

    am facut foile pt prima data dupa aceata reteta si au iesit super bune :*

  14. nicoleta spune:

    imi poate spune cineva , va rog la cate grade si minute pune cuptorul pt. foi ? mi se intampla sa le rumenesc prea tare cateodata. multumesc

  15. toader angela spune:

    este delicioasa,usor,fr. usor de facut si foarte ieftina,iar daca esti incepatoare sa nu ai nici-o teama,nu se poate sa nu-ti iasa…eu pun si o mica greutate peste ea,acum nici nu o pun in friggider,doar intr-o camera neincalzita

  16. Lacramioara spune:

    Eu nu vad untul la ingrediente,dar la mod preparare crema apare si unt,cat unt trebuie pana la urma?

    • Sfatul Parintilor spune:

      Este specificat la Ingrediente crema
      – 1 litru lapte
      – 8 linguri rase faina
      – 6 linguri rase zahar
      – zeama si coaja de la o lamaie
      – o esenta de vanilie sau rom
      – 200 g unt

      Seara frumoasa!

  17. Alexandra spune:

    Nu vad cate grame de unt se pun la crema , nu este specificat in reteta….

    • Sfatul Parintilor spune:

      Este specificat la Ingrediente crema
      – 1 litru lapte
      – 8 linguri rase faina
      – 6 linguri rase zahar
      – zeama si coaja de la o lamaie
      – o esenta de vanilie sau rom
      – 200 g unt

      Toate bune!

Comenteaza