E sezonul muraturilor. Iata o reteta speciala de Muraturi asortate.

 

 

INGREDIENTE
-2kg de conopida
-500 gr ardei gras rosu
-500 gr morcovi
-5 dovlecei
-2-3 radacini de hrean
-350 ml otet
-50 gr zahar
-50 gr sare
-2 l apa
-piper boabe
-frunze de marar

 

MOD DE PREPARARE
1. Se spala legumele si se lasa sa se scurga de apa pe un prosop absorbant de bucatarie. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite.
2. Se curata morcovii si dovleceii si se taie rondele, conopida se desface buchetele, se taie cotoarele si se asaza intr-un vas cu apa rece si putina sare, unde se lasa 30 de minute. Ardeii se curata de seminte si se taie feliute.
3. In borcanul bine spalat si uscat, se asaza legumele asortate: conopida, morcovii, dovleceii si ardeii. Printre muraturi se pun frunze de marar si boabe de piper negru.
4. Separat, intr-un vas se fierbe apa amestecata cu otetul, zaharul si sarea. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste legume. (Se pun cutite sub borcan sa nu crape).