Mod de preparare
Capsunele se spala, se indeparteaza coditele si se stropesc cu zeama lamailor, care are rolul atat de a da un gust bun dulcetei noastre, cat si pentru a intari fructele, acestea sa nu se zdrobeasca la fiert. Se lasa cu zeama de lamaie cel putin o ora.
Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop legat. Se spumeaza daca este cazul. Siropul este gata atunci cand este lipicios, iar cand picuram intr-o farfuriuta nu sar stropi, si picaturile iau forma circulara.
Dupa ce fructele au stat cu zeama de lamaie, se adauga peste sirop si se fierb impreuna, amestecandu-se din cand in cand, indepartandu-se spuma, pana cand siropul se va lega din nou. Nu se va fierbe excesiv pentru a nu se zdrobi fructele.
Cand dulceata este gata, se ia de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se racoreasca putin.
Dulceata se pune calda in borcane cu capac etans.
Se serveste ca atare sau cu alte preparate, precum clatitele.
Pentru alte retete ne gasiti pe site-ul FarfuriaVesela.ro.
Citeste continuarea: 1 2