Iata un aperitiv deosebit: Terina din salata de boeuf. Reteta trimisa de Sidy.
Ingrediente Terina din salata de boeuf
2 morcovi mari
100 g mazare
200 g sunca presata
6-7 oua
100 g maioneza facuta in casa
200 ml smantana grasa
100 ml supa de pui
10 g gelatina
1 lingura mustar
zeama de la o lamaie
Mod de preparare Terina din salata de boeuf
Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca. Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana, sare, piper, mustar si zeama de lamaie. Gelatina se inmoaie in supa, apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam continutul bolului cu gelatina topita, zarzavatul si sunca. Asezonam daca mai este cazul.
O forma de chec ondulata o tapetam cu folie alimentara, punem in ea 1/2 din compozitia salatei, asezam ouale racite si curatate, apoi acoperim cu restul compozitiei.
Marginile foliei le punem peste terina formata, apoi o lasam la frigider peste noapte.
A doua zi taiem felii terina, cu un cutit bine ascutit.
Cred ca veti fi si voi incantate de noul aspect al… salatei de boeuf.
Incearca si aceasta reteta video