Dragi prieteni, pentru astazi v-am pregatit o idee de reteta asa de savuroasa, incat n-o sa va mai puteti opri din mancat.
Vorbim despre carnaciori inveliti in bacon, pentru care aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 10 carnaciori proaspeti
– 10 felii lungi de bacon
– cateva crengute de rozmarin.
Asezati pe tocator felia de bacon, bine intinsa, puneti pe ea doua fire de rozmarin, apoi puneti carnaciorul proaspat, si rulati-l pe diagonala, astfel incat felia de bacon sa acopere intregul carnacior. Cand toti carnaciorii grasuti sunt deja bine acoperiti in acest fel, incingeti cuptorul bine de tot. Pana se incinge, puneti pe flacara de la aragaz o tigaie de teflon si perpeliti un pic carnaciorii inveliti, pana devin un pic aurii. Apoi bagati-I intr-o tava, la cuptor, vreme de 20-25 de minute, sa se patrunda putin si sa fie tocmai buni de mancat.
Eu, personal, va sfatuiesc sa-i serviti cu un cremos si pufos piure de cartofi si cu o proaspata salata verde alaturi.
Spor la bucatareala si pofte nebanuite va doresc!