Ultimele

Pilaf ca la Muntele Athos

Retetele tale » Pilaf ca la Muntele Athos

Va prezentam o reteta deosebita, de pe Muntele Athos, de la parintele Epifanios.

 

Ingrediente

500 g mazare, 200 g orez, 3 cepe, ulei de masline, un galbenus, sare, piper.

 

Mod de preparare

Soteaza usor mazarea, apoi pune-o intr-o strecuratoare, sa se scurga. Curata ceapa, spal-o si taie-o mărunt, apoi caleste-o într-o tigaie cu ulei. Adauga mazarea si orezul, soteaza-le putin im­preuna, apoi toarna 1,200 l apa. Lasa sa fiarba. Intr-un castron freaca intai galbenusul cu sare si piper, apoi toarna deasupra putin din apa care fierbe, omogenizeaza si toarnă apoi totul in vasul de pe foc, amestecand sa nu se coaguleze. Lasa sa fiarbă totul la foc mic pana scade bine zeama.

 

 

Alte retete delicioase pe AntenaSatelor.ro.

Data articol: ianuarie 11, 2015