<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Aperitive & Garnituri

Oua umplute soricei

14 decembrie 2013, , Vizualizări:

Iata o alta reteta trimisa la concursul nostru de ploaiedemai101: Oua umplute soricei. Participa si tu cu retetele tale de Sarbatori aici.

 

Ingrediente
5 buc. oua
1 lingura mustar
100 ml ulei
1 varf sare
1 varf piper
1 buc. morcov
2-3 lingura pateu
10 gr piper boabe
1 buc. legatura marar

 

 
Mod de preparare
Ouale se spala foarte bine, se fierb in apa cu sare (pentru ca astfel se decojesc mai usor) si se curata intr- un vas cu apa rece. Se taie pe lung si se scoate galbenusul. Intr-un vas separat se pregateste maioneza din 2 galbenusuri crude de ou, o lingura de mustar si 100 ml de ulei. Se pregateste un pat de maioneza pentru ouale soricei. Intr-un alt vas se pregateste umplutura pentru oua. Se pun 2-3 linguri de pateu,1-2 galbenusuri fierte de ou, o lingura de maioneza, putina sare, piper (se poate adauga si putina smanatana). Cu aceasta umplutura se umplu ouale si se asaza pe patul de maioneza. Dupa ce ouale sunt asezate pe platou se incepe decorarea lor. Pentru decorare avem nevoie de un morcov fiert, boabe intregi de piper si o legatura de marar. Din morcovul fiert se confectioneaza urechile si nasul soricelului, din boabele de piper se fac ochisorii si din marar mustatile. Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comenteaza