Este o reteta pe care m-a invatat sa o fac o prietena italianca. Combinatia de porumb cu parmezan m-a convins sa incerc s-o fac si sincer nu regret pentru ca a fost foarte apreciata de piticii mei. Merge de minune alaturi de un suc de rosii rece.
Ingrediente Friganele cu porumb
1 conserva de porumb (~300 g)
100 g faina
150 ml lapte rece
2 oua
60 gr parmezan ras
sare
piper
1 lingura ceapa verde tocata
1 lingura patrunjel tocat
ulei pentru prajit
Mod de preparare Friganele cu porumb
Bateti bine ouale (eu am folosit mixerul), adaugati laptele si la final faina. Mixati bine sa nu ramana cocoloase, apoi renuntati la mixer si adaugati porumbul spalat si scurs bine de apa, parmezanul, ceapa, patrunjelul, sarea si piperul. Amestecati cu o lingura pentru omogenizare.
Intr-o tigaie cu ulei incins, puneti cu lingura din compozitie si le prajiti la foc potrivit pana se rumenesc. Le scoateti pe o farfurie pe care ati pus servete de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.
Pot fi servite calde si reci.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video