Daca vrei sa iti incanti prietenii veniti in vizita pregateste rapid acest gen de gustare. Sigur nu vei da gres: Foietaj cu sunca de pui si cascaval!
Ingrediente Foietaj cu sunca de pui si cascaval
250 grame cascaval;
250 grame sunca;
1-2 oua;
piper
600 grame aluat foietaj.
Mod de preparare Foietaj cu sunca de pui si cascaval
Mod de preparare Foietaj cu sunca de pui si cascaval
Aluatul de foietaj procurat din comert se intinde pe blatul de lucru si se taie in forma de patratele (intre 10-15 cm latura);
Intr-un bol se rade cascavalul pe forma mare, sunca de pui se taie in cubulete mici, se presara si putin piper si se amesteca compozitia rezultata.
Pe patratelele de foietaj se asaza in mijloc cate o lingura din compozitia de cascaval cu sunca de pui si dupa, se aduce catre mijloc fiecare colt de aluat pentru a acoperi compozitia, strangandu-se putin pentru a nu se imprastia in tava.
Se ia o tava de aragaz, in ea se asaza foaia de copt apoi se pun romburile de aluat rezultate prin impachetare;
Galbenusurile de la oua se bat cu putina sare, apoi se ung romburile de foietaj cu ajutorul unei pensule.
Se introduce tava la cuptorul preincalzit, se mentine aceeasi temperatura cca 10 minute, dupa care se reduce temperatura la jumatate.
SFAT: pentru un gust mai deosebit puteti folosi alte preparate gen: muschi tiganesc, sunculita taraneasca, pastrama, ceafa afumata, etc. De asemenea puteti schimba umplutura punanad branza rasa cu stafide si ou (eu am facut si aceasta varianta e super delicioasa).
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Jan Vašek de la Pixabay