Iata un aperitiv interesant: Ciuperci jambonate, de la Anisoara67.
Ingrediente Ciuperci jambonate
12 ciuperci mari Champignion, un piept de pui dezosat, fara piele, potrivit de mare, 200 g costita afumata, 12 fasii de jambon afumat, 100 ml ulei de masline, sare, piper, condmente pui, 2 cepe rosii, un ardei galben, un ardei verde, 12 oua de prepelita, o legatura de marar verde
Mod de preaprare Ciuperci jambonate
Se curata ciupercile, se indeparteaza piciorusele, se spala, se scurg.
Se taie pieptul fasii subtiri apoi se taie in cubulee mici, la fel si costita afumata, se taie ceapa marunt apoi ardeiulsi rosiile se maruntesc. Se incinge un pic de ulei apoi calim un pic costita maruntita, ceapa, adaugam pieptul de pui, ardeiul si la urma rosiile. Se calesc bine apoi potrivim de sare si piper, condimentam cu plante aromatice, se da de pe foc apoi adaugam mararul taiat fin.
Fiecare palariuta de ciuperca se unge cu un pic de ulei de masline, se sareaza si se asaza cu adancitura in sus intr-o tava apoi se dau 15-20 de minute la cuptor sa se coaca un pic.
Se scot palariile dn cuptor, se lasa sa se raceasca un pic apoi fiercare se infasoara in cate o faie de jambon afumat care se prinde la capat cu o jumatate de scobitoare din bambus care se scoate cand se servec ciupercutele. Se pune in fiecare palariuta cate o lingura de umplutura din tigaie. Umplutura din fiecare palariuta se leaga cu cate un ou de prepelita, spart deasupra umpluturii. Se da la cuptor pana ce se incheaga oul de prepelita. Se pot servi calde dar si reci, sunt delicioase!
Incearca si aceasta reteta video