Ultimele

Coltunasi cu pui din Republica Moldova

Retetele tale » Coltunasi cu pui din Republica Moldova
Coltunasi cu pui din Republica Moldova - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - dumplings-3437689_1920

Coltunasii se numescpelimeni” in Republica Moldova si sunt o specialitate locala foarte gustoasa. Noi v-o recomandam cu drag pentru a o pregati pentru cei dragi. Pofta buna!

 

 

Ingrediente Coltunasi cu pui din Republica Moldova

 

aluat de taitei; piept de pui, 2 cepe, sare, piper, smantana, otet

 

 

Mod de preparare Coltunasi cu pui din Republica Moldova

 

Se face un aluat de taitei obisnuit; separat dam la masina pieptul de pui si tocam cat mai fin cepele; condimentam cu sare, piper.

Compozitia astfel obtinuta o lasam la rece 15 minute sa „se imprieteneascaaromele si ceapa se se inmoaie.

Formam pelimeni cu forma speciala sau decupand cercuri, in foaia de aluat si le umplem cu cate 1 lingurita din compozitie; acoperim cu alt cerc din aluat.

Se fierb in apa sarata, clocotita 8 minute, pana se ridica la suprafata; se servesc fierbinti avand alaturi un castron cu smantana (si dupa gust, unul cu otet de mere sau de vin – optional!)

Se pot face si cu alte feluri de carne: de porc, de vita , mixta sau alta carne.

 

 

 

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de pasja1000 de la Pixabay

Data articol: martie 11, 2021